Het OLED-marktaandeel van Huawei steeg in het eerste kwartaal van 2024 naar 25 procent

Display Supply Chain Consultants heeft zijn nieuwste rapport uitgebracht voor de wereldwijde markt voor OLED-tabletpanelen. Uit de gegevens van het rapport blijkt dat Huawei's OLED-marktaandeel is gestegen tot 25 procent in het eerste kwartaal van 2024. Het bedrijf behaalde de tweede plaats na Apple in de wereldwijde race om OLED-tabletpanelen te verzenden. Het rapport vermeldt ook dat de leveringen van OLED-tabletpanelen in het eerste kwartaal van 2024 met 131 procent op jaarbasis zijn gestegen naar een recordhoogte.

Huawei nadert Apple, die nog steeds voorop loopt met zijn nieuwe OLED iPads

Uit de nieuwste gegevens van DSCC blijkt dat Huawei de dominantie van Apple op de OLED-tabletmarkt bedreigt. Het bedrijf oefent nu al druk uit op de iPhone-verzendingen op de Chinese markt. Hetzelfde doet het nu met de wereldwijde levering van OLED-tablets. Voor Huawei gaat een grote eer naar de MatePad Pro 11, die 11 procent van de markt voor zijn rekening nam. De leisteen zal ook in het tweede kwartaal van 2024 toonaangevend blijven wat betreft inkoopvolumes.

Hoewel Huawei groei ziet, heeft het nog veel te doen. Volgens het rapport regeert de iPad-maker in de OLED-tabletpaneelrace in het eerste kwartaal van 2024. Het bedrijf verwierf een totaal aandeel van 47 procent voorafgaand aan de lancering van de nieuwe OLED iPad Pro-modellen, die in mei arriveerden. De 13-inch M4 iPad Pro kreeg met 35 procent het hoogste aantal OLED-panelen. Het werd gevolgd door zijn 11,1-inch kleinere broer of zus, die een totaal aandeel van 12,5 procent had.

De totale leveringen van OLED-tabletpanelen groeiden met een indrukwekkende 131 procent op jaarbasis

Het eerste kwartaal van 2024 was uitzonderlijk voor de markt voor OLED-tabletpanelen, aangezien het totale aantal verzendingen met 131 procent steeg op jaarbasis. Er wordt verwacht dat ze in het tweede kwartaal van 2024 nog eens 127 procent zullen stijgen ten opzichte van het vorige kwartaal en 333 procent op jaarbasis. In het tweede kwartaal zal dit opnieuw een recordhoogte zijn, aangezien Apple de productie en verzending van de OLED iPad Pro-modellen heeft opgevoerd.

Bovendien suggereert DSCC's laatste analyse dat het aantal OLED-tabletpanelen in 2028 zal blijven groeien naarmate het prijsverschil met LCD's kleiner wordt. Tegen 2025 zullen OLED-tablets naar verwachting een aandeel van 16 procent in eenheden en een omzetaandeel van 55 procent hebben. Naast de leidende drie – Apple, Huawei en Samsung – zullen er nog meer merken toetreden tot de OLED-tabletmarkt.

Thijs Van der Does