Het is officieel! Paramount en Skydance gaan fuseren

Het moderne streaming service landschap is geen onbekende voor fusies en overnames. We hebben er de afgelopen jaren zoveel gezien, en het lijkt niet te stoppen. Volgens een nieuw rapport gaan Paramount en Skydance officieel fuseren, en dit zal ertoe leiden dat Paramount een tech-mediabedrijf wordt.

Paramount+ is de streamingdienst van het bedrijf en heeft een heleboel shows en films van bedrijven als Nickelodeon, Comedy Central, BET, etc. Je mag ook de populaire Paramount-filmfranchises zoals Top Gun, Transformers, Sonic The Hedgehog, Star Trek, enzovoort niet vergeten. Abonnementen voor deze service beginnen bij $ 5,99/maand. Dat abonnement bevat advertenties, dus daar moet je rekening mee houden.

Paramount fuseert met Skydance Media

We hebben verhalen gevolgd over bedrijven die willen fuseren met mediagigant Paramount. Hoewel Paramount+ sinds de lancering aan populariteit wint, heeft de streamingdienst moeite om quitte te spelen. Dat is typerend, want een streamingdienst runnen is niet goedkoop, zeker niet een streamingdienst met originele content. Het is dus al een financieel verlies voor het bedrijf sinds de eerste aanmelding. Helaas moest Paramount eerder dit jaar meer dan 800 werknemers ontslaan.

Als zodanig is deze fusie noodzakelijk om Paramount+ te helpen winst te maken. Volgens het rapport betaalt Skydance $ 2,4 miljard om National Amusements over te nemen. Dit is het bedrijf dat een controlerend belang heeft in Paramount. Skydance koopt dus de boerderij en de dieren erbij.

Samen met deze zet krijgt Paramount een nieuw hoofd, David Ellison. Hij stippelt het pad naar succes voor Paramount uit, en dit omvat het verbeteren van de technologie achter Paramount+. Om te beginnen wil hij het aanbevelingsalgoritme vernieuwen dat content voor mensen cureert. Dat zou, naar verluidt, mensen betrokken moeten houden bij de service.

Terugsnoeien

Dat is nog niet alles, want Ellison zal werken aan kostenbesparingen en het verhogen van de efficiëntie. Als een bedrijf zoiets zegt, betekent dat meestal dat er weer een lading werknemers ontslagen wordt. Dit is echter slechts speculatie. Het is gewoon moeilijk om anders te denken, gezien de manier waarop de zaken de afgelopen jaren zijn gegaan.

Daarnaast vertelde Jeff Shell, het hoofd van het nieuwe gecombineerde bedrijf, aan The Times dat het bedrijf openstaat voor het benaderen van andere bedrijven voor bundeldeals. Dat zou een geweldige zet kunnen zijn, omdat er gewoon te veel diensten zijn en veel te veel van hen hun prijzen verhogen. Door ze te koppelen met bundeldeals, krijgen bedrijven ze voor een lagere prijs.

Als je een Paramount+-abonnee bent, hoef je in de nabije toekomst geen ingrijpende veranderingen te verwachten. De deal zal pas volgend jaar rond zijn. Het is niet te zeggen of er na de deal nog veranderingen zullen komen.

Thijs Van der Does