Het Find My Device-netwerk van Google zal binnenkort betrouwbaarheidsverbeteringen krijgen

Google heeft zijn verbeterde Find My Device-netwerk de afgelopen maanden geleidelijk over de hele wereld uitgerold. In de loop van de tijd heeft de zoektitan ook de functies van het netwerk verbeterd. Het bedrijf heeft al een tip gekregen om het makkelijker te maken om je Android-apparaat op afstand te vergrendelen via het Find My Device-netwerk.

Een recent rapport suggereerde ook dat het netwerk binnenkort AR-richtingen en UWB-ondersteuning zou kunnen krijgen. Nu is het Find My Device-netwerk van Google helemaal klaar om binnenkort verschillende betrouwbaarheidsverbeteringen te krijgen.

Het Find My Device-netwerk wordt betrouwbaarder met aankomende verbeteringen

In de afgelopen weken hebben gebruikers van Find My Device-compatibele trackers zoals Pebblebee Tag trackingproblemen met hun apparaten gemeld. Het crowdsourced trackingnetwerk van Google werkt naar verluidt niet altijd en biedt ook geen goede tracking. Het bedrijf heeft het probleem echter erkend. Volgens Android-expert Mishaal Rahman zal Google’s Find My Device-netwerk binnenkort betrouwbaarder worden dankzij de komende verbeteringen.

In een verklaring gedeeld door Rahmaan merkt Google op dat het binnenkort het Find My Device-netwerk zal verbeteren. De komende updates zullen de snelheid en mogelijkheden van het netwerk verbeteren, waardoor verloren voorwerpen beter kunnen worden gevolgd. Bovendien zei het bedrijf dat de betrouwbaarheid van het netwerk in de loop van de tijd geleidelijk zal verbeteren naarmate er steeds meer apparaten bij komen.

Google adviseert gebruikers om de netwerkinstellingen te wijzigen voor een betere tracking van verloren items

Naarmate meer apparaten het Find My Device-netwerk blijven ondersteunen, zal het een betere tracking van verloren items bieden. Google stelt ook voor dat eigenaren van Bluetooth-tags hun Find My Device-netwerkinstelling wijzigen naar ‘Met netwerk in alle gebieden’. Dit zal helpen de vindbaarheid van verloren apparaten van het netwerk te verbeteren in gebieden met minder verkeer.

Standaard is deze instelling ingesteld op “Met netwerk alleen in gebieden met veel verkeer”. Hiermee kunnen gebruikers hun verloren apparaten of apparaten met een tracker-tag volgen met behulp van recente locaties in drukke gebieden zoals luchthavens en voetpaden. Volgens de verklaring van het bedrijf zullen de nieuwe updates voor het Find My Device-netwerk de komende weken worden uitgerold.

Thijs Van der Does