Google’s update van juli wordt uitgerold naar Pixel Watch en Watch 2

Google heeft de update van juli uitgebracht voor de Pixel Watch-reeks. Beide modellen krijgen wereldwijd de nieuwe beveiligingsupdate, maar het kan nog wel even duren voordat de OTA-firmwarebuild iedereen bereikt. Het bedrijf moet de nieuwste beveiligingspatch nog uitrollen naar Pixel-telefoons.

Pixel Watch en Watch 2 krijgen Google-update van juli

De update van juli voor de Pixel Watch en Pixel Watch 2 komt met het firmware buildnummer of softwareversie TWD9.240705.001.A1. Het is geen verrassing dat de update helemaal draait om de nieuwste beveiligingsfixes en verder niets toevoegt. De smartwatches van Google kregen in juni een enorme update, een nieuwe Feature Drop die ondersteuning toevoegt voor Car Crash Detection, NFC-ondersteuning voor PayPay-betalingen, nieuwe Google Home-horloge gezicht complicaties en meer.

Deze keer krijgen gebruikers een heleboel beveiligingspatches. “De software-update van juli 2024 bevat de nieuwste beveiligingspatches voor Pixel Watch-gebruikers”, staat in de officiële release notes. Er wordt geen melding gemaakt van andere bugfixes, prestatieverbeteringen of nieuwe functies. Net als in het verleden zou deze update het beveiligingspatchniveau moeten verhogen naar “5 juli 2024” op beide Google-horloges. 9to5Google bevestigde het voor de eerste generatie Pixel Watch.

Google zegt dat de update van juli wereldwijd wordt uitgerold naar de Pixel Watch en Pixel Watch 2. Het verwacht dat de uitrol binnen ongeveer twee weken is voltooid. De update zal geleidelijk meer gebruikers bereiken, afhankelijk van het apparaatmodel, de locatie en de provider. Net als voorheen ontvangt u een melding zodra de OTA (over the air) build uw horloge bereikt. U kunt ook de app Instellingen (Instellingen > Systeem > Systeemupdates) gebruiken om handmatig te controleren op updates.

De eeuwenoude truc om herhaaldelijk op het scherm “uw horloge is up-to-date” te tikken, werkt nog steeds. Als u dit scherm ziet bij het controleren op updates, tikt u snel achter elkaar meerdere keren op het scherm om de update geforceerd te activeren. Door Bluetooth uit te schakelen om een ​​wifi-verbinding te forceren, versnelt u het downloadproces. Zorg voor voldoende batterijniveau voordat u verdergaat. De Pixel Watch en Pixel Watch 2 zouden later dit jaar de Wear OS 5-update moeten krijgen.

Pixel-telefoons kunnen nu elk moment volgen

Normaal gesproken rolt Google zijn nieuwste maandelijkse beveiligingspatches uit naar Pixel-telefoons, tablets en horloges rond dezelfde tijd. Soms krijgen horloges de update een paar dagen later. Dit is een zeldzame gelegenheid waarbij de update de wearable-reeks bereikte vóór de telefoons. Hopelijk laat het bedrijf Pixel-telefoongebruikers niet veel langer wachten. U kunt controleren op updates via de app Instellingen. Ga naar Systeem > Systeemupdate en tik op Controleren op update.

Thijs Van der Does