Google Pixel Watch 3 blijft vasthouden aan het beproefde ontwerp, bevestigt het lek

De Pixel Watch 3 van Google zal er identiek uitzien als zijn voorganger, zo bevestigen gelekte renders. Productieve lekster Steve H. McFly, ook bekend als @OnLeaks, heeft onlangs samengewerkt met 91Mobiles om ons een eerste blik te werpen op de aankomende smartwatch. Het heeft hetzelfde ontwerp als de Pixel Watch 2, die zelf identiek is aan de originele Pixel Watch. Google lijkt genoegen te hebben genomen met deze ontwerptaal.

Uitgelekte Pixel Watch 3-renders onthullen een ongewijzigd ontwerp

Het gerucht gaat dat Google voor het eerst zijn smartwatch in twee maten zal lanceren. De Pixel Watch 3 is mogelijk verkrijgbaar in de maten 41 mm en 45 mm. Dit lek laat ons specifiek de eerste zien, hoewel beide varianten er hetzelfde uit zouden zien. Volgens de bronnen zal het horloge 40,79 x 40,73 x 14 mm groot zijn. Hij is iets dikker dan de Pixel Watch 2, die 41 x 41 x 12,3 mm meet.

De extra dikte verhoogt naar verluidt de batterij van 304 mAh naar 307 mAh. Dat is geen grote stijging, wat erop wijst dat Google de extra ruimte voor iets anders heeft gebruikt: misschien meer sensoren voor uitgebreide gezondheidsmonitoring. De 45 mm-variant, die Pixel Watch 3 Pro zou kunnen heten, zou een grotere batterij moeten hebben. De specificaties en afmetingen zijn nog niet bekend.

Google Pixel Watch 3 gelekte renders 3

Wat de schermgrootte betreft, heeft de 41 mm Pixel Watch 3 nog steeds een 1,2-inch paneel, dus verwacht niet dat Google de randen zal verkleinen. Gelukkig zorgt het ontwerp ervoor dat het bedrijf de randen mooi kan camoufleren. Het gebogen schermontwerp zorgt ervoor dat het apparaat er premium uitziet, zij het een beetje kwetsbaar. De gelekte renders bevestigen de aanwezigheid van een geribbelde roterende kroon aan de rechterkant.

Er zit een microfoongat naast, terwijl een lange spleet aan de andere kant de luidsprekeruitgang moet zijn. De Pixel Watch 3 wordt weergegeven in het zwart met een bijpassend bandje. Google zal het horloge waarschijnlijk ook in andere kleuren uitbrengen. Het zou Wear OS 5 moeten draaien. De nieuwe versie zou volgende maand debuteren met Samsung's Galaxy Watch 7 en Galaxy Watch Ultra. Samsung zal zijn horloges verzenden met One UI 6 Watch.

Het nieuwe Google-horloge komt later dit jaar uit

Er is niet veel informatie over de Pixel Watch 3 in de geruchtenmolen terechtgekomen. We verwachten echter dat insiders uit de branche enkele weetjes zullen vertellen over de aankomende Google smartwatch in de aanloop naar de lancering later dit jaar. Het nieuwe horloge zou dit najaar naast de Pixel 9-serie moeten debuteren. De tijd zal leren of de Pixel Watch 3 een grote hardware-upgrade zal brengen die past bij Wear OS 5-gebaseerde software.

Google Pixel Watch 3 gelekte renders 2Google Pixel Watch 3 gelekte renders 2

Thijs Van der Does