Google Meet krijgt een scheutje Material You

De wereld keert terug naar kantoor, maar Google Meet blijft een veelgebruikt videoconferentieplatform. Google pusht voortdurend updates naar Meet die de algehele ervaring verbeteren, en dat gaat tot op de dag van vandaag door. Het bedrijf heeft zojuist enkele Material You-elementen aan Google Meet toegevoegd die het naar de toekomst brengen.

Google Meets krijgt Materiaal Jij en een andere functie

De afgelopen twee en een half jaar heeft Google een nieuwe verfbeurt aangebracht op zijn eigen apps, Material You genaamd. Het heeft geholpen bij het definiëren van de specifieke software-esthetiek van Google. Veel van de apps van het bedrijf hebben al de Material You-look, maar er staan ​​nog steeds enkele apps op de wachtlijst. Er zijn zelfs apps die de nieuwe esthetiek hebben gekregen, maar Google blijft er aanpassingen aan doen.

In het geval van Google Meet heeft Google enkele wijzigingen aangebracht in het uiterlijk van de webversie. Onderaan het belscherm bevindt zich een balk vol met verschillende opties, zoals emoji's, hand opsteken, dempen, camera deactiveren, enz. Alle pictogrammen bevonden zich in ronde knoppen, maar dat is veranderd. Bij Material You bevindt het geselecteerde pictogram zich in een afgeronde vierkante knop. De niet-geselecteerde knoppen bevinden zich in bijna pilvormige ovalen. De mute-knop is nu vierkanter en de ophangknop is iets langwerpig.

Dit is een vrij kleine verandering, maar het laat zien dat Google let op alle kleine details die zorgen voor een consistentere software-ervaring.

Maak je klaar om kennis te maken met de nieuwe add-ons

Google Meet biedt een aantal leuke functies van eerste hand, maar het bedrijf heeft hulp van derden ingeroepen. Gebruikers kunnen add-ons gebruiken. Dit zijn extensies van derden die extra functionaliteit toevoegen aan uw videogesprek.

Deze add-ons omvatten plug-ins zoals Kahoot!, Figma, Lucidspeak, Polly en Read Notetaker. Hiermee kunt u allemaal bepaalde acties uitvoeren binnen uw gesprek. Polly is bijvoorbeeld een geavanceerde tool waarmee u tijdens uw vergaderingen peilingen kunt maken en enquêtes kunt invullen. Deze add-ons zullen het gebruik van het platform dus veel beter maken.

Thijs Van der Does