Google Keep krijgt ondersteuning voor meerdere accounts voor de modus voor gesplitst scherm

Google Keep krijgt een productiviteitsboost met nieuwe multi-accountondersteuning voor de split-screenoptie. Dit betekent dat u twee exemplaren van Keep met verschillende accounts tegelijk kunt openen. De functie wordt uitgerold naar Android-apparaten met een groot scherm, zoals tablets en opvouwbare apparaten.

Keep is een van de populairste apps van Google, omdat je er snel taken mee kunt maken en herinneringen mee kunt instellen, naast andere dingen. Vorig jaar kreeg de app ondersteuning voor meerdere instanties op apparaten met een groot scherm. Hierdoor kunnen gebruikers van ondersteunde apparaten twee Keep-appvensters naast elkaar openen. De functie is ontworpen om comfortabeler te werken bij het maken en ordenen van je notities en herinneringen. Je kon je notities echter maar op één account bekijken.

Google Keep ondersteunt nu naast elkaar geplaatste accounts op Android-apparaten met een groot scherm

Nu voegt het bedrijf ondersteuning voor meerdere accounts toe aan de functie voor meerdere exemplaren van Google Keep. U kunt uw aantekeningen nu dus naast elkaar bekijken tussen twee verschillende Keep-accounts, waardoor u nog meer mogelijkheden krijgt om te werken en uw spullen te organiseren. Volgens Google: “Als u twee vensters naast elkaar opent, krijgt u een beter inzicht in uw aantekeningen en krijgt u meer manieren om met uw inhoud te werken, deze weer te geven en deze in meerdere accounts te organiseren.”

Het proces om twee Keep-vensters met verschillende accounts op uw apparaten in te stellen, kan wat omslachtig zijn. U kunt dit niet doen via het menu Recents multitasking > Split screen-optie. U kunt het alleen inschakelen via het overloopmenu nadat u een notitie in de app hebt geselecteerd en op “Open in new window” hebt getikt. Nu ziet u een nieuwe optie “Switch accounts”.

Ondersteuning voor meerdere accounts is beschikbaar in de nieuwste update van de Google Keep-app (5.24.242.03.90). Het kan echter zijn dat u de optie niet ontvangt, zelfs niet na het installeren van de update. Dit komt doordat de uitrol geleidelijk wordt uitgevoerd. U hoeft dus slechts een paar dagen te wachten om de functie op uw apparaat te ontvangen.

Thijs Van der Does