Google Berichten-bug irriteert sommige Pixel-telefoongebruikers

Er is een nieuwe Google Messages-bug ontdekt, maar het lijkt erop dat deze alleen sommige Pixel-telefoongebruikers treft. Om specifieker te zijn, ik heb het over een bug met Google Messages-meldingen, die lijken te verdwijnen.

Een bug met ontbrekende meldingen treft Google Berichten en heeft gevolgen voor Pixel-gebruikers

Onnodig te zeggen dat dit behoorlijk vervelend kan zijn. Het missen van meldingen is verre van ideaal. Ik weet dat het een aanzienlijk probleem voor mij zou opleveren, en ik denk dat velen van jullie hier behoorlijk geïrriteerd door zouden raken.

Dus, wat gebeurt er precies? Nou, die meldingen lijken voor sommige gebruikers bijna direct te verdwijnen. Er is nog geen oplossing voor, laat staan ​​een oplossing.

De Google Berichten-app is geen onbekende voor bugs. Velen van jullie zullen zich de bug van eerder dit jaar herinneren, die ervoor zorgde dat mensen niet konden reageren op berichten vanuit meldingen. En dan ook nog de bug die ervoor zorgde dat GIF’s die vanaf iPhones werden verzonden, er vervormd uitzagen.

Dit is waarschijnlijk de ergste bug in Google Berichten die we dit jaar hebben gezien, althans

Deze met verdwijnende meldingen is de ergste die we tot nu toe hebben gezien, of in ieder geval in tijden. Het goede nieuws is dat je het bericht dat je hebt ontvangen nog steeds in de app kunt zien. Je hebt echter geen manier om te weten dat het is aangekomen, omdat de melding bijna direct verschijnt.

We hebben alleen meldingen gezien van deze bug die Pixel-gebruikers treft, dus het is in ieder geval niet verspreid naar andere telefoons. Het eerste geval van deze bug werd 19 dagen geleden ontdekt op Reddit.

Een van de getroffen gebruikers, teslamash, zei het volgende: “wanneer er een nieuwe tekst binnenkomt in Berichten, schuift de melding van boven naar beneden op het scherm, maar verdwijnt na ongeveer een seconde en verschijnt niet in de statusbalk of het pulldownmenu, bijna alsof het is weggeklikt door het te zien in de app zelf”.

De Pixel 7, Pixel 6a, Pixel 7 Pro en Pixel 8 Pro gebruikers hebben allemaal de bug gemeld, voor zover wij hebben gezien. Het maakt dus niet echt uit welke Pixel-telefoon je gebruikt, het lijkt erop dat het jou kan treffen.

Thijs Van der Does