Google bereidt zich voor op de zomeruitverkoop met vier nieuwe winkeltools

Elk winkelseizoen introduceert Google gespecialiseerde tools om shoppers te helpen eenvoudig geweldige deals te vinden. De zoekgigant heeft net vier nieuwe tools aangekondigd, net op tijd voor de zomeruitverkoop. Het bedrijf zegt dat deze tools u helpen de beste deal te pakken, zodat u later geen spijt krijgt van uw aankoop.

Google lanceert nieuwe tools waarmee u de zomeruitverkoop kunt navigeren

Volgens Google wordt de zomer in de VS snel een belangrijk winkelseizoen. De afgelopen jaren piekten de online zoekopdrachten naar ‘deals’ medio juli en overtroffen ze zelfs de zoekopdrachten naar ‘vakantie’. Bedrijven profiteren van deze kans door lucratieve aanbiedingen voor hun producten te introduceren. Veel mensen (44% van alle shoppers) winkelen immers meer tijdens de dealdagen dan de rest van het jaar.

Het kan echter een uitdaging zijn om de perfecte deal te vinden voor de producten op uw boodschappenlijstje. Mogelijk moet u heen en weer schakelen tussen meerdere e-commerce-apps en websites, terwijl u tegelijkertijd naar aanbiedingen op internet zoekt. Het kan een zware tol eisen van u, uw webbrowser en uw telefoon of computer. Google zegt dat zijn Shopping Graph een alles-in-één oplossing voor het probleem is.

De Shopping Graph van Google bevat 45 miljard productvermeldingen van bijna elk bedrijfs- en e-commerceplatform dat er is. Tijdens deze zomeruitverkoop kunt u de nieuwe Google-tools gebruiken om door de aanbiedingen voor een breed scala aan producten te navigeren. Wanneer u zoekt naar ‘winkelaanbiedingen’, brengt een bijgewerkte aanbiedingsbestemming de nieuwste aanbiedingen dichter bij u. Je krijgt een carrousel met aanbiedingen van verschillende verkopers.

Google-tools voor zomerverkopen 1

Om het u gemakkelijker te maken, heeft Google de producten in meerdere categorieën verdeeld. Je kunt de vermeldingen ook filteren op type verkoper: ‘direct-to-consumer-merken, grote winkels, luxe multi-brand retailers, designerlabels en kleine boetieks.’ Als u op een vermelding klikt, wordt een nieuwe pagina geopend met prijsvergelijkingen bij verschillende retailers, gebruikersrecensies en beschikbaarheids- en leveringsinformatie.

Lidmaatschapsdeals, prijsinzichten en meer

Google zal ook lidmaatschapsdeals onder de aandacht brengen. Als u lid bent van het retailerprogramma van een retailer of merk, kunt u de lidmaatschapsprijzen bekijken en deze vergelijken met reguliere of gereduceerde prijzen op andere platforms. Bovendien krijgt u prijsinzichten voor producten, zodat u kunt bepalen of de verkoopprijs daadwerkelijk een deal is. Soms drijven detailhandelaren de prijzen op voordat de verkoop begint en bieden ze nepkortingen aan.

“73% van de shoppers zegt dat de kans groter is dat ze iets kopen als ze kunnen zien of de prijs van het product hoog, normaal of laag is”, aldus Google. De nieuwe tool helpt u de typische prijsklasse van een product te vinden op basis van historische gemiddelden van de afgelopen 90 dagen. Je kunt ook prijswaarschuwingen instellen, zodat je een melding krijgt als de prijs daalt. Met het belpictogram naast de naam van een product kun je de prijs volgen. Deze tools zijn nu beschikbaar in de Google-app voor mobiel en desktop in de VS.

Thijs Van der Does