Ex-werknemer beweert dat Amazon gezichtsherkenningstechnologie aan Rusland heeft verkocht

Een voormalige medewerker van Amazon beschuldigt het bedrijf ervan gezichtsherkenningsgegevens aan Rusland te verkopen. Dit zou een schending zijn van de sancties die Groot-Brittannië na de invasie van Oekraïne heeft opgelegd.

Volgens Charles Forrest heeft Amazon een overeenkomst bereikt met VisionLabs. VisionLabs is een Russisch bedrijf dat gezichts- en objectherkenningsdiensten aanbiedt. De voormalige Amazon-werknemer beweert dat de deal VisionLabs toegang gaf tot Rekognition, Amazons eigen gezichtsherkenningstechnologie. Forrest beweert dat de onderhandelingen onder de tafel plaatsvonden. Alles zou zijn gebeurd ‘via wat lijkt op een in Nederland gevestigde lege vennootschap’, beweert hij in zijn aanklacht.

Amazon zou volgens ex-werknemer mogelijk gezichtsherkenningsgegevens aan Rusland hebben verkocht

Charles Forrest beweert dat het bedrijf hem in 2023 ten onrechte heeft ontslagen. Hij zegt dat Amazon dit heeft gedaan na zijn beschuldigingen van mogelijke onregelmatigheden. De verkoop van gezichtsherkenningsdiensten aan een Russisch bedrijf zou een van deze onregelmatigheden zijn. Forrest presenteerde de zaak tegen Amazon deze week voor een arbeidsrechtbank in Londen.

Een andere vermeende onregelmatigheid van Amazon is de schending van een zelfopgelegd moratorium met betrekking tot de toegang van de politie tot de gezichtsherkenningsdiensten van het bedrijf. Het zelfopgelegde moratorium zou zijn ingesteld na wat er met George Floyd was gebeurd.

Amazon ontkende op zijn beurt de beschuldiging van het verkopen van gezichtsherkenningsgegevens aan Rusland. Een woordvoerder van het bedrijf zei: “Op basis van beschikbaar bewijsmateriaal en factuurgegevens heeft AWS geen Amazon Rekognition-diensten aan VisionLabs verkocht.” De woordvoerder zei ook dat de beweringen van Forrest over zijn ontslag vals zijn. Het bedrijf beweert dat dit te wijten was aan “ernstig wangedrag” vanwege acties zoals het niet bijwonen van vergaderingen, het niet nakomen van contractuele uren en het niet reageren op e-mails.

Dat gezegd hebbende, ontkent het bedrijf niet dat het het zelfopgelegde moratorium op het aanbieden van gezichtsherkenningstechnologie aan de politie heeft overtreden. Amazon verduidelijkt echter dat “een zelfopgelegd moratorium niet neerkomt op een wettelijke verplichting.” Ze overtreden daarmee dus geen enkele wet.

Thijs Van der Does