Duizenden Raptive-makers proberen AI-bedrijven verantwoordelijk te houden

We bevinden ons op een punt waarop we de negatieve effecten van AI-technologie beginnen te zien, ondanks wat CEO’s van AI-bedrijven ons in keynotes vertellen. Makers kunnen aanzienlijk verliezen dankzij AI, en daarom bundelen ze hun krachten. Duizenden Raptive-makers werken samen om er bij het Congres op aan te dringen AI-bedrijven verantwoordelijk te houden.

Er is geen raketwetenschapper voor nodig om te weten welke effecten AI-technologie zal hebben op de economie van de makers. We zien nu al dat videomakers hun baan kwijtraken omdat hun werkgevers ervoor kozen hen te vervangen door een AI-model. Naarmate deze AI-tools beter worden, zullen meer mensen hun baan verliezen. Schrijvers, kunstenaars, muzikanten, filmmakers, acteurs, stemacteurs, enz. zullen allemaal ofwel hun levenslange passies moeten opgeven, ofwel hun zielloze AI-slop moeten uitverkopen en massaal moeten produceren om geldhongerige bedrijven tevreden te stellen. Er zijn weinig andere wegen die we kunnen bewandelen.

Duizenden Raptive-makers willen dat AI-bedrijven ter verantwoording worden geroepen

De Amerikaan is hard aan het werk geweest om een ​​aantal AI-regelgeving uit de lucht te halen, maar er is niet veel uitgekomen. Andere entiteiten vechten echter de goede strijd terwijl de regering wacht tot de inkt is opgedroogd.

Verschillende grote platenlabels klagen bijvoorbeeld de bedrijven achter twee AI-muziekgeneratoren aan wegens inbreuk op het auteursrecht. Dit is een van de vele rechtszaken die momenteel lopen.

Raptive is een bedrijf dat duizenden onafhankelijke makers vertegenwoordigt. Er is ruim 2 miljard dollar uitbetaald aan makers, en dat aantal stijgt nog steeds. Raptive erkent ook de dreiging van AI-technologie.

Het bedrijf, gesteund door meer dan 13.000 makers uit de VS, heeft het Congres opgeroepen om grote AI-bedrijven verantwoordelijk te houden voor hun acties. Volgens PR Newswire wordt de creator economy gewaardeerd op $ 100 miljard, en zou deze in de komende drie jaar bijna kunnen verdubbelen. Echter, met AI-bedrijven die AI-tools door onze strot duwen, vrezen we dat de creator economy zou kunnen instorten.

Verzoeken

Raptive en de makers hebben een handvol verzoeken. Ten eerstewillen ze de auteursrechtwetgeving handhaven om te voorkomen dat originele inhoud zonder toestemming wordt geschraapt. ten tweedeZe willen een vorm van inkomstendelingsstructuur, zodat makers op een goede manier worden beloond voor hun werk. Ten derde, AI-tools mogen het verkeer naar de websites van makers niet verminderen. Dergelijke tools (een goed voorbeeld is Google’s AI Overviews) kunnen de advertentie-inkomsten van een bedrijf aanzienlijk verlagen.

Ten vierdetoekomstige AI-producten zouden niet oneerlijk moeten kunnen concurreren met makers. Dit is behoorlijk lastig, want dit is wat ze nu doen. “Waarom zou je een kunstenaar inhuren om drie uur aan een schilderij te werken als MidJourney het in 30 seconden kan maken?” Dit zijn de vragen die bedrijven stellen. Dus we zullen moeten afwachten wat de overheid van dat verzoek vindt. Ten slottemoet de overheid ervoor zorgen dat deze AI-bedrijven verantwoordelijk worden gehouden voor hun gedrag.

We hebben het hier over grote bedrijven; ze zijn ongeveer net zo ethisch als een woestijn nat is. Er moeten regels, richtlijnen en de dreiging van GROTE BOETES zijn om bedrijven in het gareel te houden. OpenAI, Alphabet en Meta namen contact op met Hollywood-studio’s over hun AI-producten. HOLLYWOOD STUDIOS! Dus zelfs banen op industrieel niveau zijn niet veilig voor AI. We hebben iets nodig om te voorkomen dat deze bedrijven de hele creator-economie volledig ruïneren.

Thijs Van der Does