Dit is Google’s ware visie op AI-aangedreven mobiele software

Als je denkt dat Google’s AI-implementatie in Android cool was, nou, het bedrijf moet zijn verzwaarde trainingskleding nog uittrekken. Het bedrijf heeft veel te vrezen met Apple Intelligence dat aan de horizon opdoemt. Dankzij een exclusief rapport van Android Authority hebben we informatie over wat het bedrijf Google AI noemt, en het komt naar de Pixel 9.

Dit is Google AI, en het gaat de Pixel 9 geweldig maken!

Hoewel dit nieuws van een betrouwbare bron kwam, moet u het toch met een korreltje zout nemen. We hebben het nog steeds over vroege informatie. Er is dus een kans dat sommige van de potentiële functies worden weggelaten.

Van Android Authority

Voeg me toe

Als eerste op de lijst staat een functie genaamd Add Me. We weten op dit moment nog niet echt wat de functie gaat doen. De beschrijving luidt echter: “Zorg dat iedereen op een groepsfoto staat”. Dat is nogal vaag. Er is een kans dat het een tool is om je te waarschuwen als iemand op een groepsfoto kan worden afgesneden voordat er een foto wordt gemaakt.

Wat het met een foto zou kunnen doen na de feiten, weten we niet. Misschien gebruikt het bedrijf Generative AI om een ​​persoon te reconstrueren die op een foto is afgesneden. Stel, je maakt een foto en het hoofd van je vriend wordt afgesneden. Nou, Google zou Generative AI kunnen gebruiken om uit te zoomen op de afbeelding en de rest van je vriend te reconstrueren. Dat is slechts speculatie.

Studio

Vervolgens is er een functie genaamd Studio. Ook hier is de informatie over deze functie nog steeds vrij schaars. De beschrijving luidt: “Je bedenkt het. Pixel creëert het.” Dit is ook vaag, maar er is informatie die we eruit kunnen halen. Het lijkt een one-stop-shop voor jou om content te genereren op je telefoon.

We weten zeker dat je afbeeldingen kunt genereren en ze allemaal op één plek kunt bewerken. Je kunt misschien je generaties catalogiseren en delen. Android Authority heeft ook vermeld dat je misschien stickers kunt genereren. Dat moet nog blijken.

Schermafbeeldingen

Met deze volgende functie kan Gemini informatie uit een onverwachte bron halen, namelijk uw screenshots. Wanneer u een screenshot maakt, past het systeem er automatisch metadatatags op toe. Dit bevat informatie zoals de links, app-namen, etc. Vervolgens wordt de informatie lokaal opgeslagen en verwerkt. Dus als u informatie wilt terughalen over wat u hebt gescreenshot, er vragen over wilt stellen of specifieke screenshots wilt terughalen, kunt u dat doen.

Dit doet denken aan de Windows Recall-functie van Microsoft. Hiermee kunt u ook informatie terughalen van screenshots die op uw apparaat zijn gemaakt. Google AI zal echter niet automatisch screenshots op uw telefoon maken. In plaats daarvan worden alleen screenshots gebruikt die u vrijwillig maakt. Dat is goed, want Google heeft geen behoefte aan nog meer controverse rondom zijn AI.

Nog steeds niet opgewassen

Jongens, laten we realistisch zijn, Apple heeft de tech community weggeblazen met Apple Intelligence. De functies die het bedrijf aankondigde, zullen het gebruik van toekomstige iPhones veel beter maken. De AI in deze telefoons zal supergeïntegreerd zijn met de software.

Toen we het nieuws over Google AI hoorden, dachten we allemaal dat we vergelijkbare en krachtige AI-snoepjes van Google zouden zien. Zet de artikelen in de wachtrij met thumbnails van een iPhone 16 Pro en Pixel 9 op een boksringachtergrond en PNG-afbeeldingen van bokshandschoenen eroverheen geplakt. We hoopten op een smackdown.

Het lijkt er echter op dat Google AI niet de concurrent zal zijn die Apple Intelligence nodig heeft en verdient. Google AI lijkt meer op een paar functies die op Android zijn gegooid dan op een huwelijk tussen software en AI. Laten we hopen dat Google in de nabije toekomst meer functies en integratie zal brengen.

Thijs Van der Does