De Sony WH-1000XM6 komt mogelijk volgend jaar

Sony is een van de populairste audiomerken in de branche. We wachten allemaal tot de nieuwste serie hoofdtelefoons van topkwaliteit op de markt komt, maar we hebben slecht nieuws. De Sony WH-1000XM6 en WF-1000XM6 komen pas volgend jaar.

Hoewel hun naam pijn in de nek is om te zeggen, zijn de Sony WH-1000XM-serie over-het-oor-hoofdtelefoons enkele van de beste die je op de markt kunt krijgen. Ze gebruiken de op maat gemaakte audiodrivers van Sony om geweldige audio te leveren en ze gebruiken ook de eigen chips van Sony.

De Sony WH-1000XM6 en Sony WF-1000XM6 komen pas volgend jaar

De WH-1000XM5 kwam uit in 2022, de XM4 kwam uit in 2020 en de XM3 kwam uit in, je raadt het al, 2018. Sony gaat dus door met een releasecyclus van twee jaar met zijn hoofdtelefoons. Dit is logisch, omdat het niet zo waarschijnlijk is dat mensen hun telefoons van jaar tot jaar wisselen als hun telefoons.

Telefoons worden na verloop van tijd langzamer en dat zet mensen ertoe aan om over te schakelen. Als het om koptelefoons gaat… nou, je kunt er zeker van zijn dat nieuwere muziek door de jaren heen niet moeilijker te verwerken is geworden voor koptelefoons. Sony kan dus comfortabel twee jaar wachten met het uitbrengen van zijn nieuwste hoofdtelefoons.

Hoe lang we moeten wachten, dat hangt nog een beetje in de lucht. Volgens het rapport zouden we deze koptelefoon ergens in de eerste helft van 2025 moeten verwachten. De XM5 werd rond medio 2022 gelanceerd, dus we kunnen ervan uitgaan dat de koptelefoon over een jaar een aankondiging zal krijgen.

Helaas hebben we geen idee wat voor specificaties we kunnen verwachten of wat voor verbeteringen Sony zal aanbrengen. Het bedrijf heeft de lijn door de jaren heen verbeterd, dus we kunnen de gebruikelijke reeks audioverbeteringen verwachten.

Er is echter ook goed nieuws

Degenen onder jullie die van de Sony Linkbuds houden, hebben geluk. Volgens het rapport zal Sony dit jaar waarschijnlijk zijn volgende generatie Linkbuds onthullen. We hebben geen exacte datum, maar het is goed om te weten dat we ze vóór het einde van het jaar moeten zien.

Als je het je herinnert, zijn de Linkbuds de oordopjes met het radicale open ontwerp waar mensen in volume over spraken. We verwachten dit jaar de tweede versie van de Linkbuds en de Linkbuds S te zien. Hopelijk zien we binnenkort meer informatie over deze oordopjes.

Thijs Van der Does