De Pixel Camera 9.4-update wordt geleidelijk uitgerold met nieuwe aanpassingen

Google introduceert een nieuwe Pixel Camera 9.4-update met nieuwe functies en aanpassingen voor bepaalde apparaten zoals de Pixel 6 Pro, Pixel 7 Pro en de Pixel Fold. Hoewel de update deel uitmaakt van de Pixel Feature Drop, lijkt het erop dat de nieuwste cameraverbeteringen nu naar gebruikers worden uitgerold.

De Pixel Camera 9.4-update brengt de Pro Lens Selection-functie en verbeterde HDR+-ervaring

Gisteren meldde 9to5Google dat de Pixel Camera 9.4-update wordt uitgerold naar geselecteerde gebruikers. Om te beginnen voegt de nieuwste update de mogelijkheid toe om handmatig een lens op Pixel 6/7 Pro en Pixel Fold te selecteren. Hoewel je misschien denkt dat dit niet de grootste verbetering is, geeft het duidelijkheid bij het kiezen van een specifieke lens om mee te fotograferen. Met de Pixel Camera 9.4-update kun je kiezen uit een van de drie opties voor lensinstellingen, waaronder UW (Ultra-Wide), W (Wide) en T (Telephoto).

Je vindt de optie Lensselectie op een nieuw tabblad “Pro” dat direct naast het tabblad “Algemeen” staat. Wanneer u de Pro-modus selecteert, geeft de zoompil boven de camerasluiter drie nieuwe lensopties weer: “UW, W en T.” Omdat nieuwe lensopties de zoompil in de handmatige modus vervangen, moet je knijpbewegingen maken om in/uit te zoomen.

Pixel-cameralensselectiefunctie
Afbeelding tegoed: 9to5Google

De Pixel Camera 9.4-update brengt verdere verbeteringen aan de HDR+ verbeterde frameselectie. Dit betekent dat je Pixel-telefoon het beste moment van je foto in HDR+ kan detecteren, zodat je meer foto's krijgt met een lachend gezicht en open ogen.

De nieuwste update bevat ook wijzigingen in de RAW/JPEG-kiezer

Bovendien zult u enkele wijzigingen opmerken met betrekking tot RAW- en JPEG-foto-instellingen. De RAW/JPEG-kiezer wordt bijvoorbeeld verplaatst naar het tabblad Pro, dat meestal te vinden is in Instellingen > Geavanceerd. Dit maakt het schakelen uiteindelijk veel gemakkelijker als je de foto later wilt bewerken. Niet te vergeten: je vindt de resolutievoorkeur niet zoals je dat zou doen in Google Pixel 8 Pro.

Al met al wordt de Pixel Camera 9.4-update langzaam uitgerold naar gebruikers. Dus als je geluk hebt, heb je toegang tot de nieuwe instellingen in de Pixel Camera-app. Het is vermeldenswaard dat u eenvoudigweg de nieuwste versie van de Pixel Camera-update downloadt 9.4.103.641377609.23 zal u niet trakteren op nieuwe functies.

Daarom wilt u misschien de Pixel Feature Drop van juni aanschaffen of wachten tot Google de update beschikbaar maakt via server-side updates. Maar één ding is zeker. Met de nieuwe verbeteringen die op je afkomen, kun je later met veel plezier momenten vastleggen met je Pixel-apparaat.

Thijs Van der Does