De chipfabriek van Samsung in Texas zal mogelijk niet vóór 2026 volledig operationeel zijn

De komende chipfabriek van Samsung in Taylor, Texas zal mogelijk pas in 2026 volledig operationeel zijn. De eerste fase van het project is naar verluidt voltooid en klaar voor gebruik. Op de productie van chips in de fabriek zullen we echter langer moeten wachten. Het bedrijf is van plan geavanceerde chips (4nm en nieuwer) te produceren in de nieuwe halfgeleiderfabriek.

De nieuwe chipfabriek van Samsung in Texas zal mogelijk pas in 2026 klaar zijn

De komende chipfabriek in Williamson County, Texas, wordt de tweede van Samsung in de VS. De eerste bevindt zich ook in Texas (in Austin) en is sinds 1996 operationeel. Het Koreaanse bedrijf begon in 2021 met de bouw op de nieuwe locatie, met als doel deze in 2024 bedrijfsklaar te maken. Verschillende factoren vertraagden het project echter.

In december 2023 meldden de Koreaanse media dat Samsung nu van plan is om in 2025 met de activiteiten in de Taylor-fabriek te beginnen. Uit het rapport bleek ook dat de totale geschatte kosten van het project zijn gestegen van $ 17 miljard naar $ 25 miljard. Verhoogde materiaalkosten, bouwkosten en andere overheadkosten droegen aanzienlijk bij aan de rekening.

Hoewel Samsung de afgelopen maanden geen andere grote bouwvertragingen heeft ondervonden, zegt een nieuw rapport dat de locatie pas in 2026 volledig operationeel zal zijn. De bouwwerkzaamheden kunnen ergens volgend jaar voltooid zijn, maar het bedrijf is van plan om de productie van chips te starten. het volgende jaar. Misschien kost het tijd om de chipapparatuur en andere accessoires te installeren en alles gereed te maken voor massaproductie.

Interessant genoeg vertelde een rechter uit Williamson County in februari aan de districtscommissarissen dat de productiewerkzaamheden in de nieuwe fabriek al op 1 juli 2024 zullen beginnen. Rechter Bill Gravel naar verluidt hoorde over de datum van de financieel directeur van Samsung op een halfgeleiderconferentie in Zuid-Korea. Gravell zei zelfs dat bouwploegen begonnen zijn met het storten van de fundering voor productieapparatuur.

Het laatste rapport suggereert dat Gravel verwees naar de eerste fase van het project, dat nu elk moment volledig operationeel zou moeten zijn. Deze fase omvat waarschijnlijk niet de definitieve productielijnen. Omdat een chipfabriek cleanrooms en vele andere faciliteiten nodig heeft, gaat Samsung fase voor fase verder met de bouw. Het zal het bedrijf nog anderhalf jaar kosten om de bouw op de locatie te voltooien.

Samsung bouwt nog een chipfabriek in de VS

Samsung is weliswaar nog bezig met de bouw van zijn tweede chipfabriek in de VS, maar het bedrijf heeft al een derde aangekondigd. Het zal ook worden gevestigd in Taylor, Texas. De geschatte kosten van de twee locaties zouden ongeveer 44 miljard dollar kunnen bedragen, hoewel deze kunnen stijgen naarmate de bouw vordert. Het nieuwe project omvat ook een R&D-centrum (onderzoek en ontwikkeling) en een geavanceerde verpakkingsfaciliteit.

Het Koreaanse bedrijf bouwt deze fabrieken om zijn productiecapaciteit in de VS uit te breiden, iets wat de regering van Joe Biden wanhopig wil doen om de afhankelijkheid van Taiwan te verminderen te midden van invasiedreigingen vanuit China (TSMC, ‘s werelds grootste halfgeleidergieterij met een marktaandeel van ongeveer 60%). produceert voornamelijk chips in zijn thuisland). TSMC en Intel bouwen ook nieuwe chipfabrieken in de VS.

De Amerikaanse overheid heeft deze bedrijven enorme subsidies toegekend voor hun inzet voor de Amerikaanse chipindustrie. Samsung ontving $6,4 miljard, TSMC ontving $6,6 miljard en Intel ontving $8,5 miljard. De fabrieken van Samsung zullen naar verluidt 17.000 banen in de bouw en 4.500 banen in de productiesector creëren in Texas. Het Texas Department of Transportation heeft onlangs een nieuwe vierbaanssnelweg geopend, genaamd Samsung Highway, om het vervoer tussen de fabrieken van Samsung in Taylor en Austin te verbeteren.

Thijs Van der Does