De Android 14-beveiligingspatch van juli 2024 wordt uitgerold voor Pixels

Google is begonnen met het uitrollen van de Android 14-beveiligingspatchupdate van juli 2024 voor de Pixel-smartphones. De nieuwe Android 14-beveiligingsupgrade is nu live voor verschillende Pixel-serietoestellen, afgezien van de Pixel Watch-wearable. De nieuwe beveiligingspatch van juli 2024 voor de Pixels is net uitgerold, dus het kan even duren voordat alle apparaten zijn bereikt.

De beveiligingspatch van juli 2024 voor Pixels verbetert ook de stabiliteit van de camera en het systeem

Google heeft nog niet het volledige wijzigingslogboek van de beveiligingspatch van juli 2024 voor de Pixel-apparaten vrijgegeven. Naar verluidt lost het veel beveiligingsproblemen op voor de Pixel 8, Pixel Fold, Pixel Tablet, Pixel 7, Pixel 6 en Pixel 5a. Opvallend is dat de nieuwe firmware voor de Pixel 8-serie zijn eigen .005-build heeft. De andere apparaten hebben deze maand de .004-build.

Verizon heeft met name wat details vrijgegeven over de nieuwste firmware voor de gebruikers van de Pixel 8a op zijn netwerk. De supportpagina op de website van de telecommunicatiemaatschappij suggereert dat de nieuwe update de camera- en systeemstabiliteit verbetert. De Pixel 8a-eenheden op het netwerk van Verizon zijn begonnen met het ontvangen van de nieuwe softwareversie “AP2A.240705.005”. We verwachten dat Google binnenkort het volledige wijzigingslogboek van de beveiligingspatchupdate van juli 2024 voor de Pixels zal vrijgeven.

Dezelfde update is ook live voor de Google Pixel Watch-serie

Naast de nieuwe Pixel-telefoons en de tablet, wordt de beveiligingsupdate van juli 2024 ook uitgerold naar de Pixel Watch. De update brengt niet veel opvallende nieuwe functies en richt zich voornamelijk op het oplossen van beveiligingsproblemen. Het is op dit moment nog niet duidelijk of de nieuwe firmware de problemen met betrekking tot het overmatig leeglopen van de batterij en herstartproblemen aanpakt.

Android 15 Beta 3.1-update begint ook met uitrollen met oplossingen voor Pixels

Ondertussen heeft Google ook de Android 15 Beta 3.1-update uitgebracht voor de Pixel-telefoons. Het is een kleine firmware-upgrade die zich richt op het oplossen van enkele bugs met betrekking tot het vergrendelscherm. De nieuwe update lost de vervelende vergrendelschermauthenticatiebug op de Pixel-producten op.

De nieuwe firmware wordt herkend door het buildnummer “AP31.240517.031”. Het is beschikbaar om te downloaden van de officiële Google-repositories. Het zou de komende dagen over-the-air moeten worden uitgerold.

Thijs Van der Does