Corning's nieuwe Gorilla Glass 7i is bedoeld om apparaten uit het middensegment te beschermen

Corning heeft zijn nieuwste beschermende afdekglas geïntroduceerd, de Gorilla Glass 7i. Het is gearriveerd als een variant van het glas van de 7e generatie, dat vier jaar geleden werd uitgebracht onder de naam Gorilla Glass Victus. Terwijl de Gorilla Glass Victus-serie gericht is op meer premium apparaten, richt de Gorilla Glass 7i zich op betaalbare producten.

Het is de moeite waard te vermelden dat de Glass 7i geen vervolg is op de Gorilla Armor, de beste glasbescherming van het merk tot nu toe. Het vlaggenschipglas arriveerde in januari met de Samsung Galaxy S24 Ultra.

De Gorilla Glass 7i richt zich op apparaten uit het middensegment en meer betaalbare apparaten

Corning heeft aangekondigd dat de nieuwe Gorilla Glass 7i is ontworpen om duurzaamheid te bieden voor mobiele apparaten uit het midden- en waardesegment. De “i” in de naam staat voor “toonaangevende innovatie voor tussenliggende apparaten”. Corning beweert dat de Gorilla Glass 7i een val van maximaal 1 meter hoogte kan overleven.

Het kan vallen overleven op een aantal ernstige, harde oppervlakken die asfalt repliceren. Het concurrerende lithiumaluminosilicaatglas van andere merken breekt doorgaans als het van een halve meter of minder valt, merkt Corning op in het persbericht. Verder suggereert het merk dat de Gorilla Glass 7i twee keer krasbestendiger is dan de lithiumaluminosilicaat afdekglaasjes.

OPPO zal het eerste merk zijn dat een telefoon onthult met het nieuwe Corning-glas

Volgens Corning zal het Chinese smartphonemerk OPPO het eerste bedrijf zijn dat een telefoon introduceert met de Gorilla Glass 7i. Helaas is er geen woord over de naam of officiële details van OPPO zelf. Naast smartphones is het nieuwe Corning-glas geschikt voor andere elektronische producten zoals smartwatches, fitnesstrackers en meer.

Naast OPPO wordt verwacht dat ook andere merken de Gorilla Glas 7i zullen gebruiken in hun nieuwe producten. Het nieuwe Gorilla Glass voldoet aan de behoefte van fabrikanten die op zoek zijn naar een moderner beschermglas voor hun apparaten.

Het zal telefoonfabrikanten aanspreken die op zoek zijn naar een optie die in een bescheidener budget past en tegelijkertijd bescherming van topklasse biedt. We zouden de komende weken meer details moeten hebben, dus houd Android Headlines in de gaten voor de nieuwste updates.

Thijs Van der Does