Budgetvriendelijke tablet met groot display en snel opladen

HMD, de nieuwe thuisbasis van Nokia-telefoons, heeft eerder dit jaar al een handvol nieuwe smartphones geïntroduceerd. Daarnaast bracht het bedrijf ook nieuwere varianten uit van een paar nostalgie-opwekkende featurephones. Nu is HMD van plan een nieuwe Android-tablet te introduceren. Er wordt gezegd dat de nieuwe lei wordt gelanceerd als de HMD Tab Lite. Hoewel het bedrijf nog niets officieel moet onthullen, heeft een lek de weergave, specificaties en prijsdetails van de HMD Tab Lite onthuld.

De gelekte specificaties van de HMD Tab Lite suggereren een budgetaanbod met een 8,7-inch HD-scherm

Volgens de door de bron gedeelde specificaties zal de HMD Tab Lite een budget-Android-tablet zijn. De leisteen heeft een klassiek ontwerp met een enkele camera aan de achterkant en een selfiecamera. Het zal vrij grote randen hebben, vooral aan de boven- en onderkant. De aan/uit-knop en de volumeknop van de tablet lijken aan de rechterkant te zijn geplaatst, richting de bovenrand.

De bron geeft aan dat de HMD Tab Lite een 8,7-inch IPS LCD-scherm zal hebben. Het scherm zal een resolutie bieden van 1.340 x 800 pixels, wat een maximale helderheid van 560 nits oplevert. Hij zal iets groter zijn dan de HMD T21-tablet, die vorig jaar werd geïntroduceerd met een 10-inch scherm.

Een Unisoc T610 SoC, 64 GB opslag en een snelladende batterij van 5.500 mAh

Bovendien heeft de tipgever onthuld dat de HMD Tab Lite zal worden aangedreven door een Unisoc T610-processor. De chipset zal een maximale kloksnelheid van 1,8 GHz hebben. De SoC wordt gecombineerd met 4 GB RAM en 64 GB opslag, dat verder uitbreidbaar is. Op de camera-afdeling biedt de leisteen een 5 MP-snapper aan de achterkant. Aan de voorkant komt er een superieure 8 MP selfie-snapper met een diafragma van f/2.0.

De bron beweert dat de HMD Tab Lite zal worden ondersteund door een batterij van 5.500 mAh. Hoewel het misschien klein lijkt voor een 8,7-inch apparaat, ondersteunt het wel snellaadtechnologie van 18 W. Details over de Android-versie van de aankomende HMD-tablet zijn momenteel onbekend.

De aankomende HMD-tablet zou een betaalbare tablet zijn voor € 149

Ten slotte suggereert het laatste lek dat de HMD Tab Lite € 149 zal kosten, wat zich grofweg vertaalt naar € 160. Het lijkt erop dat we hierna een betaalbare tablet van het bedrijf zullen krijgen. Er wordt gezegd dat de leisteen in drie aantrekkelijke kleurvarianten arriveert, waaronder zwart, roze en blauw.

Helaas is er momenteel geen woord over de lanceringsdatum van het apparaat. Omdat echter alles over de nieuwe HMD-tablet is gelekt, kunnen we te maken krijgen met een aanstaande lancering.

Thijs Van der Does