Best Buy beëindigt zijn voorkeursprogramma voor Samsung-reparaties

De laatste tijd lopen Samsung-gebruikers reparatieopties voor hun apparaten mis. Nu is het Best Buy dat een einde maakt aan reparaties voor Samsung-apparaten via het ASP-programma. Eerder had iFixit afscheid genomen van Samsung vanwege de kosten van onderdelen en de moeilijkheid om deze te verkrijgen.

Het ASP-programma (geautoriseerde serviceprovider) van Samsung maakte van sommige Best Buy-winkels een soort officieel reparatiecentrum. De apparaten werden gerepareerd door zogenaamde ‘Geek Squad’-agenten. Geek Squad is de naam die Best Buy geeft aan zijn apparaatreparatie- en technische serviceteam. Dankzij het ASP-programma hadden ze echter toegang tot originele onderdelen en training van Samsung.

Best Buy maakt een einde aan de reparatievoordelen van het Samsung ASP-programma

Dat gezegd hebbende, lijkt het erop dat dit alles abrupt is beëindigd. Aanvankelijk zag The Verge enkele berichten op Reddit over de mogelijke stopzetting van het Samsung-reparatieprogramma van Best Buy. De bron bevestigde het nieuws later via een medewerker van Geek Squad die een screenshot stuurde van een e-mail waarin stond dat “Samsung ASP eindigt op alle SASP-locaties.”

Zoals in het begin vermeld, hebben gebruikers van Samsung-apparaten al de mogelijkheid verloren om toegang te krijgen tot officiële onderdelen via iFixit, en nu is het Best Buy dat het ASP-programma beëindigt. Momenteel kunnen eigenaren van de producten van het merk nog steeds terecht bij UBREakiFix-locaties. Het is echter geen goed nieuws om in korte tijd twee andere opties te hebben verloren.

Volgens het rapport is de Best Buy-pagina gewijd aan het lokaliseren van ASP-centra niet beschikbaar. Bovendien heeft de geautoriseerde servicecentrumzoeker van Samsung de Best Buy-locaties al verwijderd.

beste koop maakt een einde aan Samsung-reparaties 1
Bron: The Verge

Gevolgen voor gebruikers

Het afsluiten van het ASP-programma van Samsung door Best Buy heeft enkele gevolgen voor gebruikers. Voorheen kon u een reparatie van een Samsung-apparaat regelen bij Best Buy ASP-locaties, waar u het ook kocht. Nu repareren ze alleen telefoons die bij Best Buy zijn gekocht voor degenen die voor het Geek Squad Protection-abonnement hebben betaald. Bovendien kan het vervangen van het apparaat nu kosten met zich meebrengen. De prijs varieert van $ 199 tot $ 249, afhankelijk van het model.

Officiële verklaringen van Best Buy en Samsung

The Verge nam contact op met zowel Samsung als Best Buy voor een verklaring over de situatie. Geen van de verkregen reacties ontkende de stopzetting van het ASP-programma op Best Buy-locaties. Ze vermelden echter dat ze “in gesprek zijn” of “samenwerken” over hoe ze voortaan met de klantenservice van Samsung moeten omgaan.

Mario Renato de Castro, hoofd mobiele klantenservice van Samsung, zei: “We zijn in gesprek met Best Buy om te bepalen hoe Samsung onze klanten het beste kan ondersteunen in de toekomst.” Hij voegde er ook aan toe dat het bedrijf “meer dan 9.000 door Samsung Mobile gecertificeerde technici in de VS heeft die inloop-, mail-in- en We Come to You-busdiensten leveren.”

Aan de andere kant was Katie Klister de woordvoerder van Best Buy. Ze zei: “We weten hoe belangrijk het voor onze klanten is dat we er voor hen zijn met de juiste diensten en expertise voor hun technologie, en we werken momenteel samen met Samsung om de beste manier te evalueren om onze mobiele klanten te ondersteunen met geautoriseerde service en reparatie.”

Thijs Van der Does