ASUS ROG Zephyrus G16 (2024) gaming-laptop gelanceerd met AMD's nieuwe CPU

Computex 2024 zat boordevol technologie, waarbij bedrijven als ASUS veel nieuwe aankondigingen en releases deden. ASUS onthulde zijn ROG Maximus-moederbord, ROG Thor III en meer. Maar de showstopper was de ASUS ROG Zephyrus G16 (2024), een slanke maar krachtige gaming-laptop.

De ASUS ROG Zephyrus G16 (2024) maakt gebruik van een 16-inch OLED-scherm met een verversingssnelheid van 240 Hz

De ASUS ROG Zephyrus G16 (model GA605) is een ultragladde laptop die gemakkelijk intense gaming en dagelijkse productiviteitstaken aankan. Het beschikt over een CNC-gefreesd aluminium chassis en wordt geleverd met een Slash Lighting-array op het deksel die u naar eigen voorkeur kunt aanpassen.

Het scherm is een ROG Nebula OLED-paneel met een beeldverhouding van 16:10 en biedt een resolutie van 2,5K en een verversingssnelheid van 240 Hz. Je krijgt ook NVIDIA G-SYNC-ondersteuning, waardoor de laptop een topkandidaat is op het gebied van gaming en prestaties.

AMD's gloednieuwe Ryzen 9-chip wordt meegeleverd

Over prestaties gesproken: de laptop beschikt over een AMD Ryzen 9 HX 370-processor met 24 threads, vergezeld van een AMD Ryzen AI XDNA 2 NPU voor een gecombineerde 81 TOPS aan AI-prestaties. Dit zal u helpen bij taken die veel middelen vergen, zoals fotobewerking, videobewerking, codering en het gebruik van Windows Copilot-tools zonder enige hapering of problemen.

Wat de grafische weergave betreft, is de laptop voorzien van een NVIDIA GeForce RTX 4070-laptop-GPU die tot 321 TOPS aan AI-prestaties kan leveren. Als je deze laptop overweegt om te gamen, beschikt hij over functies zoals DLSS 3 Super Resolution die de look en feel van games verbeteren.

Er wordt tot 32 GB RAM aangeboden

De ASUS ROG Zephyrus G16 (2024) wordt geleverd met maximaal 32 GB LPDDR5X-7500-geheugen. Daarnaast ondersteunt het de nieuwste SD Express 7.0, waardoor uw SD-kaart ultrasnelle prestaties levert.

Al deze krachtige specificaties worden vergezeld door het ROG Intelligent Cooling-systeem. Dit omvat vloeibaar metaal op de CPU en Asus Arc Flow-ventilatoren. Hierdoor blijft de laptop koel tijdens intensieve werksessies. Bovendien ondersteunt de G16 Wi-Fi 7, waarmee u hogere internetsnelheden kunt bereiken met minder files.

Prijzen en beschikbaarheid

De ROG Zephyrus G16 komt in twee kleuren: Platinum White en Eclipse Grey. ASUS heeft de prijzen voor de laptop echter nog niet bekendgemaakt. Deze informatie zal naar verwachting binnenkort arriveren.

Thijs Van der Does