ASUS onthult ROG Mjolnir, een draagbare gaming-UPS die Thor waardig is

ASUS heeft zojuist zijn allereerste draagbare gaming-UPS van het ROG-merk gelanceerd, de ROG Mjolnir. Marvel-fans, als de naam bij jou een belletje doet rinkelen, ja! Het lijkt precies op het iconische wapen van een bepaalde Noorse god van de donder. Voor alle anderen heeft de nieuwe krachtcentrale de vorm van Thor's hamer. Helaas wordt niet verwacht dat dit unieke stukje technologie vóór 2025 op de markt zal komen.

ASUS lanceert de ROG Mjolnir draagbare gaming-UPS op Computex 2024

Computex 2024 is in volle gang in Taipei, Taiwan. De megacomputerbeurs heeft ons al een goed idee gegeven van waar de pc-industrie naartoe gaat, waarbij AI een integraal onderdeel wordt van alle toekomstige ontwikkelingen. Te midden van dit alles is ASUS hier met een product dat op een grap lijkt, maar echt is. De ROG Mjolnir, die het bedrijf begin april plaagde en zei dat het geen 1-aprilgrap is, is nu officieel.

Het is een enorme energiecentrale met een 768 Wh LiFePO4-batterij (lithiumijzerfosfaat). De UPS kan een pc van 700 W of een RTX 4080-gamesysteem ongeveer een uur laten werken, of een systeem van 1200 W gedurende 30 minuten. U kunt een veel langere back-up verwachten als u deze gebruikt om een ​​gewone pc van stroom te voorzien voor uw kantoorwerk of surfen op het internet. ASUS claimt een supersnelle omschakeltijd van 10 ms wanneer de hoofdstroom wordt onderbroken.

Het bedrijf heeft de ROG Mjolnir uitgerust met een LCD-scherm dat realtime informatie toont over het stroomverbruik en de resterende levensduur van de batterij. Het krachtstation beschikt over vier stopcontactstekkers die een maximaal vermogen van 1200 W kunnen leveren. Het heeft ook twee USB-C PD-poorten met ondersteuning voor 100 W PD-opladen. Bovendien krijgt u twee USB-A Quick Charge-poorten met een uitgangsvermogen tot 16 W.

Dit is het echter niet. Het handvat van de ROG Mjolnir is een magnetische, afneembare zaklamp. Dit is een goed doordachte toevoeging van ASUS: een zaklamp is een handig hulpmiddel als de stroom uitvalt. De zaklamp wordt draadloos opgeladen wanneer deze aan de bovenzijde van de UPS is bevestigd. Het beschikt over Qi 2.0 draadloze oplaadmogelijkheden en is MagSafe-compatibel, zodat u ook uw compatibele Android-telefoon of iPhone kunt opladen.

De UPS ondersteunt opladen via zonne-energie buitenshuis

ASUS heeft de ROG Mjolnir voornamelijk voor gamers gemaakt. Het product heeft een robuust ontwerp dat we terugzien in de rest van de ROG-serie. U kunt hem echter gemakkelijk mee naar buiten nemen zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over het opladen. De UPS ondersteunt opladen via zonne-energie als u geen wisselstroombron kunt vinden. De oplaadsnelheid en informatie over de batterijstatus op lange termijn zijn niet beschikbaar. ASUS heeft ook nog geen prijs- en beschikbaarheidsdetails bekendgemaakt. Rapporten zeggen dat de elektriciteitscentrale begin 2025 zal worden vrijgegeven.

Thijs Van der Does