ASRock onthult NVIDIA-aangedreven servers en AI GPU's op Computex 2024

ASRock, het Taiwanese bedrijf gespecialiseerd in pc-componenten, heeft nieuwe scale-up servers gelanceerd met de NVIDIA Blackwell-architectuur. De servers maken deel uit van de Computex 2024-serie, die ook nieuwe moederborden, GPU’s, gamingmonitors en processors omvat. Het bedrijf zal deze producten presenteren op de komende computerbeurs in Taipei, Taiwan. Het evenement loopt van 4 tot en met 7 juni.

ASRock onthult zijn Computex 2024-line-up, inclusief nieuwe servers

ASRock's Rack ORV3-NVIDIA GB200 NVL72, een vloeistofgekoeld rack, is gebaseerd op NVIDIA's nieuwe GB200 NVL72 opschalingssysteem. Het bevat NVIDIA NVLink-technologie die 36 NVIDIA Grace CPU's en 72 NVIDIA Blackwell Tensor Core GPU's verbindt om een ​​enorme GPU te creëren. De oplossing is geschikt voor snellere real-time inferentie van grote taalmodellen (LLM's).

Daarnaast lanceerde het bedrijf een direct-to-chip vloeistofgekoelde GPU-server, de 6U8X-GNR2/DLC NVIDIA HGX B200, met het NVIDIA HGX B200 8-GPU-systeem. Het zal de grenzen van het thermische ontwerpvermogen (TDP) van NVIDIA's Blackwell GPU's verleggen. Maar als je geen vloeistofkoelinginfrastructuur hebt, heeft ASRock de luchtgekoelde 8U8X-GNR2 NVIDIA HGX B200. Deze laatste bevat ook een NVIDIA HGX B200 8-GPU.

Het volgende serverproduct van het Taiwanese bedrijf dat debuteert op Computex 2024 is de 6U8X-EGS2 NVIDIA HGX B100 GPU-server. Het beschikt over het NVIDIA HGX B100 8-GPU-systeem en kan een drop-in vervanging zijn voor zijn HGX H100-infrastructuren. Met andere woorden, het kan overgangen van de ene naar andere compatibele ASRock-servers vergemakkelijken, namelijk de Rack 6U8X-EGS2 NVIDIA HGX H100 naar de 6U8X-EGS2 NVIDIA HGX B100.

ASRock Computex 2024-producten 3

Bovendien introduceerde ASRock een nieuwe reeks Taichi & Phantom Gaming Series-moederborden, de robuuste Steel Legend, aangedreven door Intel en AMD. Het bedrijf is van plan het merk Taichi te herpositioneren als vlaggenschip. Deze verschuiving zal de bestaande OC Formula- en AQUA-productlijnen samenvoegen. ASRock heeft ook oplossingen klaargemaakt voor gaming, contentcreatie, werkstations en AI met Intel en AMD onder de motorkap.

Nieuwe GPU's voor het AI-tijdperk en vlaggenschip gamingmonitoren

ASRock's Computex 2024 stand toont ook de ASRock Radeon RX 7900 XTX WS 24GB en ASRock Radeon RX 7900 XT WS 20GB grafische kaarten gericht op multi-card parallel computing en kunstmatige intelligentie (AI) versnelling. Ze zijn voorzien van een VAPOR-CHAMBER-koellichaam, een efficiënte ventilator en een dikte van 2 sleuven. Het bedrijf heeft de GPU's uitgerust met een enkele horizontale 12V-2×6 voedingsconnector.

In de categorie gamingmonitoren debuteerde ASRock met de PGO32UFS2B, een vlaggenschip met een 32-inch OLED-paneel. Het heeft een uniek dual-mode ontwerp: een UHD 240Hz-modus en een FHD 480Hz-modus. afhankelijk van hun behoeften. Het beschikt ook over een koelontwerp dat potentiële inbrandproblemen vermindert. De PG27FFX2A is ondertussen 's werelds eerste 27-inch IPS-gamingmonitor met 520 Hz verversingssnelheid. Het beschikt over een ingebouwde Wi-Fi-antenne voor signaalverbetering. Al deze producten zouden de komende weken te koop moeten zijn.

ASRock Computex 2024-producten 2ASRock Computex 2024-producten 2

Thijs Van der Does