Amerikanen zullen binnenkort de toegang tot goedkoop internet verliezen

Het Affordable Connectivity Program (ACP) is Amerika's enige oplossing om de stijgende prijs van internet aan te pakken. Het programma heeft tot doel internettoegang te bieden aan Amerikanen met een laag inkomen en hen in staat te stellen verbinding te maken met de buitenwereld. Het hele programma is zo ontworpen dat het afhankelijk is van fondsen en donaties. Door het gebrek aan financiering door het Congres loopt het programma echter ten einde.

Het Affordable Connectivity Program wordt in Amerika stopgezet

Mensen maakten veel gebruik van de ACS, waardoor het een van de populairste programma's van het land is. Het helpt niet alleen burgers met een laag inkomen toegang te krijgen tot internet, maar het komt ook ten goede aan onderwijsinstellingen, de gezondheidszorg, het winkelen en andere sectoren. Maar er is triest nieuws voor de gebruikers. De regering van de Verenigde Staten heeft aangekondigd dat het populaire federale programma nu wordt stopgezet. Het programma heeft miljoenen burgers geholpen.

April was de laatste maand waarin het programma voldoende geld had om te draaien. Kort daarna was er een gebrek aan voldoende financiering. En ondanks de herhaalde verzoeken van consumentenactivisten en democratische wetgevers. De Republikeinen in het Congres negeerden de verzoeken om meer geld beschikbaar te stellen.

Het gebrek aan geld dwingt de autoriteiten het programma stop te zetten. Het markeerde officieel dat het programma op 2 juni werd afgesloten. Het rapport beweert dat dit maar liefst 60 miljoen Amerikanen zal treffen.

Amerikanen worden gedwongen meer te betalen voor internet

Aangezien het Affordable Connectivity Program nu gesloten is en er geen alternatief is, moeten Amerikaanse burgers nu meer betalen voor internet. Dit zal grote gevolgen hebben voor vooral mensen met een laag inkomen. De burgers kregen vroeger maar liefst $ 30 aan subsidie ​​op vervoersrekeningen. De bewoners van tribale gebieden kregen ook tot wel $75 korting op de rekeningen, en zij zullen hier nu voor moeten betalen.

Thijs Van der Does